Zeleninový týden
Na konci dubna proběhl na naší škole zeleninový týden. Vysvětlili jsme si, proč je pro nás zelenina tolik důležitá, ve kterých kuchyních se nejvíce používá a jaká jídla se z ní dají uvařit. My jsme zvolili brokolicovou polévku a zelný salát s kedlubnou a ředkvičkami.
Uvařte si s námi:
Brokolicový krém s krutony
Suroviny: 200 g brokolice, 1 l vody, 1 střední cibule, 100 ml smetany na vaření, 50 g másla, sůl, pepř, 2 -3 stroužky česneku, pečivo na krutony
Pracovní postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Orestujeme ji dozlatova na rozpuštěném másle a poté přidáme brokolici. Krátce osmahneme a zalijeme vodou. Když je brokolice uvařená do měkka, rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme smetanou a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme česnek, sůl a pepř. Podáváme s krutony, které jsme vyrobili z na kostičky nakrájeného rohlíku opečeného na másle dozlatova.
Mgr. Vendula Ehlová
© 2021, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing