Bramboráky provoněly celou školu

Nikola, David, Dominik a Mario tvoří druhou skupinu žáků praktické školy dvouleté, kteří se učí při praktických cvičeních vařit. K podzimu neodmyslitelně patří i brambory, proto jsme se rozhodli připravit si bramboráky. Všichni přiložili ruku k dílu a za chvíli pochoutka voněla po celé škole.

 Mgr. et Mgr. Ilona Středová

Suroviny

 750 g brambor
                                                                                                                   

 80 g hladké mouky                                                                                                                                      

 1 vejce                                                                                                                                                 

 200 ml mléka
                                                                                                                                     

 6 stroužků česneku                                                                                                                                       

 1 lžíce sušené majoránky
                                                                                                                 

 1/2 lžičky drceného kmínu                                                                                                               

 sůl (zhruba 1 lžička)                                                                                                                                    

 sádlo nebo olej na smažení

Technologický postup

  1.  Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.                  
  2.  Necháme stát asi 3 minuty a veškerou vodu slijeme. Pak brambory zalijeme mlékem a přidáme ostatní ingredience                                                   
  3.  Dobře promícháme.                                                                                                                
  4.  Rozehřejte pánev a dáme do ní lžičku sádla nebo oleje. Nabereme jednu menší naběračku těsta, vyklopíme ji doprostřed pánve a obrácenou stranou naběračky nebo lžící rozetřeme těsto na půl centimetru vysokou placku.
  5. Až spodní strana bramboráku zezlátne, opatrně jej obrátíme širokou špachtlí a stejným způsobem opečeme i po druhé straně.

DOBROU CHUŤ!

tn_obrazek_8534.jpg

tn_obrazek_8533.jpg

tn_obrazek_8532.jpg

tn_obrazek_8531.jpg

tn_obrazek_8530.jpg

tn_obrazek_8529.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑