Bramboráky provoněly celou školu
Nikola, David, Dominik a Mario tvoří druhou skupinu žáků praktické školy dvouleté, kteří se učí při praktických cvičeních vařit. K podzimu neodmyslitelně patří i brambory, proto jsme se rozhodli připravit si bramboráky. Všichni přiložili ruku k dílu a za chvíli pochoutka voněla po celé škole.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Suroviny
750 g brambor
80 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
6 stroužků česneku
1 lžíce sušené majoránky
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl (zhruba 1 lžička)
sádlo nebo olej na smažení
Technologický postup
- Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Necháme stát asi 3 minuty a veškerou vodu slijeme. Pak brambory zalijeme mlékem a přidáme ostatní ingredience
- Dobře promícháme.
- Rozehřejte pánev a dáme do ní lžičku sádla nebo oleje. Nabereme jednu menší naběračku těsta, vyklopíme ji doprostřed pánve a obrácenou stranou naběračky nebo lžící rozetřeme těsto na půl centimetru vysokou placku.
- Až spodní strana bramboráku zezlátne, opatrně jej obrátíme širokou špachtlí a stejným způsobem opečeme i po druhé straně.
DOBROU CHUŤ!
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing