Den otevřených dveří a Vánoce se blíží
Celý měsíc listopad se v naší praktické třídě nesl ve znamení příprav na Den otevřených dveří a Vánoce. Jelikož na žádném vánočním stole nesmí chybět tradiční cukroví, i my jsme se pustili s radostí do přípravy vanilkových rohlíčků, na které přinášíme osvědčený recept.
1 1/2 hrnek hladká mouka
1 hrnek mleté vlašské ořechy
5 lžic cukr moučka
3/4 balení máslo
1 kus vejce
Příprava
Ingredience si vyndáme chvilku předem, aby měly pokojovou teplotu a máslo bylo měkké. Do mísy si dáme mouku, ořechy, mouč. cukr, na kostky nakrájené změklé máslo a nakonec jedno celé vejce. Připravené těsto zabalíme do potravinové folie a dáme min. na hodinu do ledničky nejlépe do druhého dne.
Na čistý povrch si nasypeme trochu mouky. Těsto rozdělíme na několik kusů, z každého vyválíme válečky, odkrajujeme stejnoměrné kousky a tvoříme rohlíčky. Vytvarované rohlíčky dáváme na plech, na kterém máme pečící papír. Po pečení ještě za tepla obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180st cca 12 minut.
Nejlepší rohlíčky jsou asi 14 dní uleželé ve studené místnosti. V tomto případě platí - čím starší, tím lepe.
Mgr.et Mgr.Ilona Středová
© 2023, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing