Den otevřených dveří a Vánoce se blíží

Celý měsíc listopad se v naší praktické třídě nesl ve znamení příprav na Den otevřených dveří a Vánoce. Jelikož na žádném vánočním stole nesmí chybět tradiční cukroví, i my jsme se pustili s radostí do přípravy vanilkových rohlíčků, na které přinášíme osvědčený recept.

 1 1/2 hrnek hladká mouka

 1 hrnek mleté vlašské ořechy

 5 lžic cukr moučka

 3/4 balení máslo

 1 kus vejce

Příprava

Ingredience si vyndáme chvilku předem, aby měly pokojovou teplotu a máslo bylo měkké. Do mísy si dáme mouku, ořechy, mouč. cukr, na kostky nakrájené změklé máslo a nakonec jedno celé vejce. Připravené těsto zabalíme do potravinové folie a dáme min. na hodinu do ledničky nejlépe do druhého dne.

Na čistý povrch si nasypeme trochu mouky. Těsto rozdělíme na několik kusů, z každého vyválíme válečky, odkrajujeme stejnoměrné kousky a tvoříme rohlíčky. Vytvarované rohlíčky dáváme na plech, na kterém máme pečící papír. Po pečení ještě za tepla obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180st cca 12 minut.

Nejlepší rohlíčky jsou asi 14 dní uleželé ve studené místnosti.  V tomto případě platí - čím starší, tím lepe.

Mgr.et Mgr.Ilona Středová

Příprava na Den otevřených dveří



© 2020, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑