Distanční vaření a pečení jsme v pohodě zvládli
Praktická cvičení probíhala v první polovině listopadu distanční formou. Zaměřili jsme se na přípravu moučníků a moučných pokrmů. Úkol to byl sice nelehký, ale s drobnou dopomocí jsme vše úspěšně zvládli, jak dokládá i přiložená fotodokumentace. Nakonec jsme se všichni shodli, že vaření a pečení bylo prima, ale konzumace je lepší! Nejprve jsme doma připravovali hrníčkovou bábovku a další týden palačinky se zavařeninou. Poslední týden distanční výuky jsme si upekli perník z marmelády, na který přinášíme recept.
Perník z marmelády
Suroviny:
150 g cukr moučka
2 lžíce kakaa
1 vejce
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
½ hrnečku oleje
1 hrneček vlažného mléka
1 sklenička pikantní marmelády (např. rybízová)
Postup:
Navážené suroviny smícháme a hotové těsto nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Těsto necháme ještě ½ hodiny kynout a pak upečeme. Hotový perník můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing