Distanční vaření a pečení jsme v pohodě zvládli

Praktická cvičení probíhala v první polovině listopadu distanční formou. Zaměřili jsme se na přípravu moučníků a moučných pokrmů. Úkol to byl sice nelehký, ale s drobnou dopomocí jsme vše úspěšně zvládli, jak dokládá i přiložená fotodokumentace. Nakonec jsme se všichni shodli, že vaření a pečení bylo prima, ale konzumace je lepší! Nejprve jsme doma připravovali hrníčkovou bábovku a další týden palačinky se zavařeninou. Poslední týden distanční výuky jsme si upekli perník z marmelády, na který přinášíme recept.

Perník z marmelády

Suroviny:

150 g cukr moučka

2 lžíce kakaa

1 vejce

250 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

½ hrnečku oleje

1 hrneček vlažného mléka

1 sklenička pikantní marmelády (např. rybízová)

Postup:

Navážené suroviny smícháme a hotové těsto nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Těsto necháme ještě ½ hodiny kynout a pak upečeme. Hotový perník můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.

Mgr. et Mgr. Ilona Středová  

tn_obrazek_11565.jpg

tn_obrazek_11563.jpg

tn_obrazek_11564.jpg

tn_obrazek_11562.jpg

tn_obrazek_11561.jpg

tn_obrazek_11559.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑