Distanční vaření v březnu

Březnové vaření neprobíhalo jako celý rok v cvičné kuchyňce, ale u každého z nás doma. Vzali jsme si zástěry, požádali mamky o pomoc a s chutí jsme se pustili do vaření. Vařili jsme podle vyzkoušených receptů například vločkovou polévku, květákovou polévku, žemlovku s jablky, lívance s povidly nebo zapečené flíčky s uzeným masem. Vaření nám šlo pěkně od ruky a hlavně nám všem chutnalo.

.

Lívance 

 

 

Droždí 

30 g 

Cukr krupice 

60 g  

Mléko konzumní 

780 g 

Mouka hladká 

600 g 

Vejce 3ks 

72 g 

Citronová kůra 

12 g 

Sůl 

12 g 

Margarín 

150 g 

Cukr moučka 

60 g 

Skořice mletá 

1,8 g 

Marmeláda 

150 g 

Tvaroh tvrdý, strouhaný 

90 g 

 

Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme, už vzniklé řídké těstíčko- kvásek, který necháme na teple vykynout. Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, rozšlehaná vejce, jemné nastrouhanou kůru z pečlivě opláchnutého citronu, sůl a zbylou dávku prosáté mouky, směs pečlivě promícháme a necháme opět částečně vykynout. Vykynuté těsto naléváme do vymaštěných důlků lívanečníku a lívance upečeme po obou stranách do růžova. Při expedici obalíme část upečených lívanečků ve směsi moučkového cukru s mletou skořicí, část potřeme tence marmeládou a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Mgr. Ilona Středová, foto: rodiče žáků

tn_obrazek_12279.jpeg

tn_obrazek_12278.jpg

tn_obrazek_12277.jpg

tn_obrazek_12276.jpg

tn_obrazek_12275.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑