Dubnové vaření

V dubnu jsme si  připravili při praktických cvičeních několik velikonočních specialit. Vyzkoušeli jsme si pečení beránka, přípravu  vaječné tlačenky a také výborný salát ,,Rumcajs ‘‘, který se hodí jako drobné občerstvení například pro koledníky.  Na jeho přípravě není nic složitého. V naší třídě nám všem moc chutnal, a proto ho doporučujeme vyzkoušet i Vám.

 Mgr. et Mgr. Ilona Středová

Salát Rumcajs

Budeme potřebovat:

2   lžičky olej

2   lžíce majonéza

4   ks sterilované okurky

20 dkg měkký salám

sůl

1  lžička worcestrová omáčka

2  lžičky cukru

2  ks cibule

1  lžička

2  lžičky plnotučné hořčice

sójová omáčka

mletý černý pepř

Postup přípravy

 V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme a svaříme ingredience v dresink. Nesmí přijít k varu! Necháme jej vychladnout.

Pak si nastrouháme salám a okurku na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na půl kolečka nebo na kostičky. Vše dáme do misky a přidáme zchladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát Rumcajs dochutíme solí a pepřem.

Salát Rumcajs podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je uleželý z druhého dne.

tn_obrazek_9464.jpg

tn_obrazek_9463.jpg

tn_obrazek_9462.jpg

tn_obrazek_9461.jpg

tn_obrazek_9460.jpg

tn_obrazek_9459.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑