Dubnové vaření
V dubnu jsme si připravili při praktických cvičeních několik velikonočních specialit. Vyzkoušeli jsme si pečení beránka, přípravu vaječné tlačenky a také výborný salát ,,Rumcajs ‘‘, který se hodí jako drobné občerstvení například pro koledníky. Na jeho přípravě není nic složitého. V naší třídě nám všem moc chutnal, a proto ho doporučujeme vyzkoušet i Vám.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Salát Rumcajs
Budeme potřebovat:
2 lžičky olej
2 lžíce majonéza
4 ks sterilované okurky
20 dkg měkký salám
1 lžička worcestrová omáčka
2 lžičky cukru
2 ks cibule
1 lžička
2 lžičky plnotučné hořčice
Postup přípravy
V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme a svaříme ingredience v dresink. Nesmí přijít k varu! Necháme jej vychladnout.
Pak si nastrouháme salám a okurku na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na půl kolečka nebo na kostičky. Vše dáme do misky a přidáme zchladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát Rumcajs dochutíme solí a pepřem.
Salát Rumcajs podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je uleželý z druhého dne.
© 2023, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing