Fantastický úspěch v Olomouci

24. 3 . 2022 se v Olomouci uskutečnil již 6. ročník kuchařské soutěže o nejlepší slaný koláč Quiche. Soutěže se zúčastnilo osm týmů z celé České republiky. Za naší školu se  na soutěž  připravovaly  tři žákyně z prvního a druhého ročníku praktické školy dvouleté, které si jako tým připravily: Francouzský koláč s lososem, schwarzwaldskou šunkou a špenátem, doplněný o karamelizovanou červenou cibulku. Pečlivá a náročná příprava se děvčatům vyplatila a získaly  1. místo.

Recept

Francouzský koláč s lososem, schwarzwaldskou šunkou a špenátem, doplněný o karamelizovanou červenou cibuli

Francouzský koláč

Těsto:

250 g hladké mouky + na podsypání

125 g studeného másla

1 vejce

 2–3 lžíce studené vody

Náplň:

100 g baby špenát

75 g čerstvého lososa

50 g schschwarzwaldské šunky

1 smetana ke šlehání

75 g sýr Niva

2 ks vejce

2 stroužky česneku

1g koření na ryby

Mgr. et Mgr. Ilona Středová

tn_obrazek_14692.jpg

tn_obrazek_14685.jpg

tn_obrazek_14686.jpg

tn_obrazek_14690.jpg

tn_obrazek_14691.jpg

tn_obrazek_14689.jpg

tn_obrazek_14688.jpg

tn_obrazek_14687.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑