Je nám teplo u kamen
V praktické dvouleté se i nadále scházíme v naší cvičné kuchyňce. Ovšem myslíme si, že jsme od září o level postoupili. Učili jsme se totiž houskový knedlík! Nejen, že jsme se sami zadělali a vypracovali těsto, ale také jsme sestrojili svůj vlastní parostroj, na kterém jsme knedlíky vařili. Byly tak krásně nadýchané, že jsme na sebe byli moc pyšní.
Uvařte si s námi
Koprová omáčka
Suroviny: 1 kelímek smetany, 500 ml plnotučného mléka, 100 g másla, 4 lžíce hladké mouky, kopr, sůl, pepř, cukr, ocet
Pracovní postup: Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme. Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a trochu orestujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu a potom mléko, osolíme a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme tak 10 minut. Přidáme cukr, ocet a nalijeme smetanu, až se nám omáčka začne vařit, sejmeme z plotýnky. Kdyby byla koprová omáčka moc řídká, přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou. K takto ochucené koprové omáčce podáváme houskový knedlík a natvrdo uvařená vejce.
Mgr.Vendula Ehlová
© 2021, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing