Krvavý únor v PrŠ

V únoru jsme si hodně povídali o správném jídelníčku na zimu, co nás zahřeje a posílí. Mluvili jsme hodně o tom, co jedli naši předkové dřív, kdy si nemohli jít nakoupit potraviny do obchodu a snažili se kousek historie přenést i do našeho vaření. Ruda se do toho pustil s takovou vervou, až místo cibule krájel svůj vlastní prst? J

Uvařte si s námi:

Bramboráky s masovou směsí

Suroviny: asi 8 velkých brambor, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, česnek, sůl, pepř, majoránka, kuřecí maso, mrkev, paprika, cibule, libovolné koření (např. grilovací), olej

Pracovní postup: Maso si omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které smícháme s kořením a olejem a necháme v ledničce odležet. Mezitím si očistíme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a papriku, cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. Brambory si omyjeme, oškrabeme a nastrouháme na hrubém nebo jemném struhadle podle chuti. Přidáme hladkou mouku, vajíčko, sůl, pepř, česnek, majoránku a připravíme těsto, ze kterého pomocí lžíce či naběračky tvarujeme tenké placky na pánvi s rozpáleným olejem. Mezitím, co se nám smaží bramboráky, si na druhou pánev dáme kapku oleje, orestujeme cibulku dozlatova, přidáme maso a zeleninu a krátce podusíme ve vlastní šťávě, můžeme zjemnit smetanou. Hotové bramboráky naplníme masovou směsí a podáváme se zelným salátem.

Mgr. Vendula Ehlová

tn_obrazek_7855.jpg



© 2018, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑