Květen patřil v kuchyni k přípravě na závěrečné zkoušky
Školní rok se nachýlil k závěru a pro některé žáky to byl na naší škole rok poslední. Nechtěli jsme nic ponechat náhodě a pustili jsme se do intenzivního nácviku na závěrečné zkoušky. Na školním pozemku jsme začali sklízet jahody, ředkvičky a bylinky, z kterých jsme si vyzkoušeli přípravu zdravých ovocných a zeleninových salátů. Meduňku jsme nasušili a v příštím školním roce se budeme učit připravovat dobré bylinkové čaje.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Míchaný ovocný salát
Druh potravin
Banán 1 ks
Jablko 1 ks
Jahody 50 g
Borůvky 50 g
Cukr moučka 20 g
Limetková šťáva 1 g
Technologický postup:
Omytý banán, jahody a jablko nakrájíme na kousky, promícháme s borůvkami a ochutíme limetkovou šťávou a cukrem.
© 2023, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing