Květen patřil v kuchyni k přípravě na závěrečné zkoušky

Školní rok se nachýlil k závěru a pro některé žáky to byl na naší škole rok poslední. Nechtěli jsme nic ponechat náhodě a pustili jsme se do intenzivního nácviku na závěrečné zkoušky. Na školním pozemku jsme začali sklízet jahody,  ředkvičky a bylinky, z kterých  jsme si vyzkoušeli přípravu zdravých ovocných a zeleninových salátů. Meduňku jsme nasušili a v příštím školním roce se budeme učit připravovat dobré bylinkové čaje.

Mgr. et Mgr. Ilona Středová

Míchaný  ovocný salát

Druh potravin       

Banán                      1 ks

Jablko                      1 ks

Jahody                    50 g

Borůvky                   50 g

Cukr moučka           20 g

Limetková šťáva        1 g

Technologický postup:                                                                                                                             

Omytý banán, jahody a jablko nakrájíme na kousky, promícháme s borůvkami a ochutíme limetkovou šťávou a cukrem.    

                                                                                           

tn_obrazek_14923.jpg

tn_obrazek_14922.jpg

tn_obrazek_14921.jpg

tn_obrazek_14924.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑