Leden v naší kuchyni
Po krátkém vánočním přejídání jsme se opět s chutí vrátili k našemu vaření. Na sladká a tučná jídla nebylo ani pomyšlení a tak jsme vařili spíše lehčí jídla. Pochutnali jsme si na vařených bramborách s vaječnou omeletou se špenátem, zapečených těstovinách s uzeným masem nebo bulguretu s vepřovým masem a zeleninou. Někteří z nás si zopakovali, ale jiní si vyzkoušeli úplně poprvé přípravu domácího kynutého houskového knedlíku. Jednu šišku jsme si přinesli každý domů a ze zbylých knedlíků připravili knedlík s vejci.
Ilona
Bulgureto s vepřovým masem a zeleninou
Suroviny
150 g bulguru
300 ml vody
2 kuřecí prsíčka
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce oleje
1 cibule
čerstvá nebo mražená zelenina
Technologický postup
Bulgur zalijeme horkou vodou a povaříme 2,5 – 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít.
Opláchnutá a osušená kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřáté pánvi s olejem a nadrobno nakrájenou cibulkou.
Pak ke kuřecímu masu přidáme zeleninu podle svého výběru a krátce podusíme. Promícháme s bulgurem a můžeme podávat.
© 2023, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing