Leden v naší kuchyni

Po krátkém vánočním přejídání jsme se opět s chutí vrátili k našemu vaření. Na sladká a tučná jídla nebylo ani pomyšlení a tak jsme vařili spíše lehčí jídla. Pochutnali jsme si na vařených bramborách s vaječnou omeletou se špenátem, zapečených těstovinách s uzeným masem nebo bulguretu s vepřovým masem a zeleninou. Někteří z nás si zopakovali, ale jiní si vyzkoušeli úplně poprvé přípravu domácího kynutého houskového knedlíku. Jednu šišku jsme si přinesli každý domů a ze zbylých knedlíků připravili knedlík s vejci.

Ilona

Bulgureto s vepřovým masem a zeleninou

Suroviny

150 g bulguru

300 ml  vody

2 kuřecí prsíčka

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíce oleje

1 cibule

čerstvá nebo mražená zelenina

Technologický postup

Bulgur zalijeme horkou vodou a povaříme 2,5 – 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít.

Opláchnutá a osušená kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřáté pánvi s olejem a nadrobno nakrájenou cibulkou.

Pak ke kuřecímu masu přidáme zeleninu podle svého výběru a krátce podusíme.  Promícháme s bulgurem a můžeme podávat.

tn_obrazek_14127.jpg

tn_obrazek_14126.jpg

tn_obrazek_14125.jpg

tn_obrazek_14124.jpg

tn_obrazek_14123.jpg

tn_obrazek_14122.jpg

tn_obrazek_14121.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑