Listopadové vaření

V měsíci listopadu proběhl na naší škole bramborový týden. V rámci vaření jsme si připravili bramborovou polévku, bramboráky, americké brambory a čevapčiči. Pomalu se také blíží Den otevřených dveří, proto začínáme pomalu připravovat vánoční cukroví. K oblíbenému cukroví u nás patří vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, pracičky a marokánky.

                                                                                                                              Mgr. et Mgr. Ilona Středová

Recept na marokánky:

Druh potravin

Váha

Mléko

250

Máslo

20

Cukr krupice

80

Mouka hladká

30

Mandle sekané

50

Rozinky

50

Kandované ovoce

50

Ořechy sekané

50

Čokoláda na vaření

200

Omega

125

Technologický postup:

Hladkou mouku, máslo a mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme rozinky, kandované ovoce, hrubě sekané ořechy a mandle. Z těsta tvoříme placičky, které pečeme ve velmi mírné troubě při 100 °C asi 1 hodinu. Upečené marokánky namáčíme v čokoládě, kterou jsme rozpustili se 100% tukem ve vodní lázni.

tn_obrazek_18444.jpg

tn_obrazek_18442.jpg

tn_obrazek_18443.jpg

tn_obrazek_18441.jpg

tn_obrazek_18440.jpg

tn_obrazek_18439.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑