Mňamózní květen

Na zahradě nám propuklo jaro v plném proudu, proto jsme i my využili voňavých surovin, na které jsme se celé léto těšili. Květen jsme pojali více zdravě, svěže a čerstvě. Nejenže jsme si pochutnali na výborném květáku s novými brambůrky, ale vyrobili jsme ten nejlepší jahodový dort, který voněl na dálku a chutnal po blížícím se létu. Vyzkoušejte si ho i vy! 

Nepečený jahodový dort

Suroviny: 1 kg jahod, dva tvarohy, 2 kelímky zakysané smetany, 1 šlehačka ke šlehání, limetková šťáva, trocha cukru, dětské piškoty

Pracovní postup: Tvaroh, zakysanou smetanu smícháme společně s cukrem a limetkovou šťávou a pomalu zašleháme smetanu ke šlehání. Jahody si nakrájíme na plátky nebo na půlky. Na dno dortové formy vyskládáme piškoty, naneseme krém a jahody. Celý postup opakujeme až po okraj. Vrch dortu ozdobíme půlkami jahod a necháme minimálně tři hodiny tuhnout v ledničce. Dobrou chuť přejí žáci Praktické školy dvouleté!     

Mgr. Vendula Ehlová

tn_obrazek_8144.jpg

tn_obrazek_8143.jpg



© 2018, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑