Mňamózní květen
Na zahradě nám propuklo jaro v plném proudu, proto jsme i my využili voňavých surovin, na které jsme se celé léto těšili. Květen jsme pojali více zdravě, svěže a čerstvě. Nejenže jsme si pochutnali na výborném květáku s novými brambůrky, ale vyrobili jsme ten nejlepší jahodový dort, který voněl na dálku a chutnal po blížícím se létu. Vyzkoušejte si ho i vy!
Nepečený jahodový dort
Suroviny: 1 kg jahod, dva tvarohy, 2 kelímky zakysané smetany, 1 šlehačka ke šlehání, limetková šťáva, trocha cukru, dětské piškoty
Pracovní postup: Tvaroh, zakysanou smetanu smícháme společně s cukrem a limetkovou šťávou a pomalu zašleháme smetanu ke šlehání. Jahody si nakrájíme na plátky nebo na půlky. Na dno dortové formy vyskládáme piškoty, naneseme krém a jahody. Celý postup opakujeme až po okraj. Vrch dortu ozdobíme půlkami jahod a necháme minimálně tři hodiny tuhnout v ledničce. Dobrou chuť přejí žáci Praktické školy dvouleté!
Mgr. Vendula Ehlová
© 2023, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing