Poslední vaření v letošním školním roce

Přiblížily se nám letní prázdniny, ale ještě před nimi jsme si připravili slavnostní oběd. Všichni jsme se na vaření těšili a s chutí jsme se zapojili do přípravy  kedlubnové polévky z kedluben, které jsme si sami vypěstovali na našem školním políčku. Jako hlavní chod se podával do zlatova smažený vepřový řízek s bramborovou kaší. Na závěr celého menu nemohl chybět moučník, který tvořila roláda s čokoládou, malinami a želatinou.

Kedlubnová polévka

2 ks kedlubna

2 ks cibule   

600  ml vývar

2 lžíce másla

sůl

pepř mletý

Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kedlubnu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a  dusíme asi 10 minut. Když je zelenina měkká, vše rozmixujeme, přidáme strouhanou kedlubnu a ještě jednou necháme projít varem. Dochutíme solí a pepřem.

Mgr. et Mgr. Ilona Středová

tn_obrazek_12980.jpg

tn_obrazek_12978.jpg

tn_obrazek_12979.jpg

tn_obrazek_12977.jpg

tn_obrazek_12976.jpg

tn_obrazek_12975.jpg

tn_obrazek_12974.jpg



© 2021, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑