Poslední vaření v letošním školním roce
Přiblížily se nám letní prázdniny, ale ještě před nimi jsme si připravili slavnostní oběd. Všichni jsme se na vaření těšili a s chutí jsme se zapojili do přípravy kedlubnové polévky z kedluben, které jsme si sami vypěstovali na našem školním políčku. Jako hlavní chod se podával do zlatova smažený vepřový řízek s bramborovou kaší. Na závěr celého menu nemohl chybět moučník, který tvořila roláda s čokoládou, malinami a želatinou.
Kedlubnová polévka
2 ks kedlubna
2 ks cibule
600 ml vývar
2 lžíce másla
sůl
pepř mletý
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kedlubnu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Když je zelenina měkká, vše rozmixujeme, přidáme strouhanou kedlubnu a ještě jednou necháme projít varem. Dochutíme solí a pepřem.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing