Příprava bezmasých pokrmů v měsíci lednu
Po vánočních prázdninách jsme se opět sešli ve cvičné kuchyňce a naše kulinářské umění jsme zaměřili na přípravu bezmasých pokrmů. K svačině jsme si připravili avokádovou pomazánku s česnekem. Na našem stole nesměla chybět zelná polévka a čočka na kyselo se sázeným vejcem, hrachová polévka, vaječná omeleta se špenátem a brambory, smažený celer s bramborovou kaší. Nejvíce jsme si ale pochutnali na langoších s kečupem a sýrem. Nezapomněli jsme ani na něco dobrého a ke cappuccinu si upekli bábovku a perník. Pro naše mamky jsme připravili bramborové špalíčky.
Mgr. et mgr. Ilona Středová
Recept na langoše
300 ml mléka
1/2 lžičky cukru
1 kg hladké mouky
1/2 lžičky sůli
1 kostka droždí
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr.
- Necháme 5 -10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek.
- Mezitím do mouky přimícháme sůl.
- Přidáme kvásek a vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout.
- Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout.
- Mezitím si rozpálíme olej a nakynutá kolečka roztáhneme do stran a smažíme.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing