Příprava bezmasých pokrmů v měsíci lednu

Po vánočních prázdninách jsme se opět sešli ve cvičné kuchyňce a naše kulinářské umění jsme zaměřili na přípravu bezmasých pokrmů. K svačině jsme si připravili avokádovou pomazánku s česnekem. Na našem stole nesměla chybět zelná polévka a čočka na kyselo se sázeným vejcem, hrachová polévka, vaječná omeleta se špenátem a brambory, smažený celer s bramborovou kaší. Nejvíce jsme si ale pochutnali na langoších s kečupem a sýrem. Nezapomněli jsme ani na něco dobrého a ke cappuccinu si upekli bábovku a perník. Pro naše mamky jsme připravili bramborové špalíčky.

 Mgr. et mgr. Ilona Středová

Recept na langoše                             

300 ml mléka

1/2 lžičky cukru

1 kg hladké mouky

1/2 lžičky sůli

1 kostka droždí

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr.
  2. Necháme 5 -10 minut uležet, aby se vytvořil kvásek.
  3. Mezitím do mouky přimícháme sůl.
  4. Přidáme kvásek a vymísíme těsto, které posléze v misce zakryjeme a necháme ještě půl hodiny kynout.
  5. Poté si z těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka, která necháme ještě chvilku nakynout.
  6. Mezitím si rozpálíme olej a nakynutá kolečka roztáhneme do stran a smažíme.

tn_obrazek_16287.jpg

tn_obrazek_16286.jpg

tn_obrazek_16285.jpg

tn_obrazek_16284.jpg

tn_obrazek_16283.jpg

tn_obrazek_16282.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑