Únorové vaření
Únorové vaření
V únoru jsme pokračovali v přípravě bezmasých pokrmů a zahuštěných polévek. Z polévek nám nejvíce chutnaly polévky kapustová se slaninou a gulášová. Z bezmasých pokrmů nesměl chybět smažený sýr, hranolky a tatarská omáčka nebo knedlíky s vejci.Tento měsíc také pomalu začínáme nacvičovat na kuchařskou soutěž praktických škol dvouletých, která se uskuteční na konci měsíce března v Olomouci. Téma letošního již sedmého ročníku jsou sušenky, tak snad se nám podaří vybrat dobrý recept a obhájit první místo.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Kapustová polévka se slaninou
-
1 hlávkamenší kapusty - nakrájené na nudličky
-
200 g plátků anglické slaniny
-
2 ks brambor - oloupané, nakrájené na kostky
-
1kuřecího vývaru
-
30 g hladké mouky
-
Sůl dle potřeby
-
Mletý pepř dle potřeby
-
Kmín dle potřeby
-
Česnek dle potřeby
Cibuli a kapustu pokrájíme. Na sádle osmahneme cibuli, přisypeme kapustu, osolíme, okmínujeme a dochutíme pepřem. Lehce zaprášíme moukou. Podlijeme vývarem. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.Česnek utřeme se solí. Vaříme dalších 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.Slaninu nakrájíme a vyškvaříme na pánvi. Hotovou polévku podáváme s opečenou slaninou.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing