Vaření po jarních prázdninách

Po jarních prázdninách jsme se opět začali zdokonalovat ve vaření. Zkusili jsme si připravit pomazánku z červené řepy a bramborový guláš. Příprava bramborového guláše byla pro nás trochu náročnější, ale všichni jsme si skvěle poradili. V jednotlivých činnostech jako je krájení, strouhání a loupání se tak postupně zlepšujeme, z čehož máme velkou radost. Na přípravě pokrmů se podílíme vždy všichni, protože pracujeme jako jeden velký tým. Odměnou nám je pak konzumace vlastních pokrmů. Z přiložených fotografií je vidět, že při vaření panuje vždy pohodová atmosféra.

Mgr. et Mgr. Ilona Středová

Recept na bramborový guláš s uzeninou

Suroviny:

500 g brambor, 2 klobásy, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody, majoránka, kmín, mletý pepř, sůl.

Technologický postup:

Cibuli a česnek nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka nebo kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule osmažená do zlata, přidáme nakrájenou klobásu a krátce orestujeme. Poté přisypeme sladkou mletou papriku, kmín, nadrobno nasekaný česnek a chvilku smažíme, až koření zavoní. Vše zalijeme vodou a přidáme syrové brambory. Bramborový guláš s klobáskou osolíme a vaříme do poloměkka. V trošce studené vody si rozmícháme mouku, aby byla bez hrudek, a guláš zahustíme. Bramborový guláš provaříme. Dochutíme pepřem, majoránkou a solí, povaříme ještě cca 5 minut.

tn_obrazek_9152.jpg

tn_obrazek_9151.jpg

tn_obrazek_9150.jpg

tn_obrazek_9149.jpg

tn_obrazek_9148.jpg

tn_obrazek_9147.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑