Začínáme se učit vařit
V novém školním roce se v naší škole otevřela již třetí třída praktické školy dvouleté. Všechny praktické třídy se nejprve důkladně proškolily v rámci bezpečnosti a hygieny v kuchyni. Součástí proškolení byla i prevence úrazů, postupu jejich ošetření, seznámení se s pracovištěm a vybavením cvičné kuchyňky. Jako první jsme si připravili rajčatovou pomazánku, na kterou přinášíme technologický postup a přejeme dobrou chuť.
Mgr.et Mgr. Ilona Středová
Rajčatová pomazánka
Potřebné suroviny: rajčata, pomazánkové máslo, sůl, cibule.
Potřebný inventář: nůž, prkénko, miska, stěrka, vařečka, tyčový mixér
Normování
Druh potravin | 6 porcí |
rajčata | 3 ks |
cibule | 50g |
sůl | dle potřeby |
pomazánkové máslo | 500g |
Technologický potup:
Zralá zdravá rajčata omyjeme, osušíme a rozmixujeme. Přidáme pomazánkové máslo, sůl, jemně nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Hotovou pomazánku necháme vychladit. Podáváme s pečivem.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing