Začínáme se učit vařit

V novém školním roce se v naší škole otevřela již třetí třída praktické školy dvouleté. Všechny praktické třídy se nejprve důkladně proškolily v rámci bezpečnosti a hygieny v kuchyni. Součástí proškolení byla i prevence úrazů, postupu jejich ošetření, seznámení se s pracovištěm a vybavením cvičné kuchyňky. Jako první jsme si připravili rajčatovou pomazánku, na kterou přinášíme technologický postup a přejeme dobrou chuť.

Mgr.et Mgr. Ilona Středová

Rajčatová pomazánka

Potřebné suroviny: rajčata, pomazánkové máslo, sůl, cibule.

Potřebný inventář: nůž, prkénko, miska, stěrka, vařečka, tyčový mixér

Normování

Druh potravin 6 porcí
rajčata 3 ks
cibule 50g
sůl dle potřeby
pomazánkové máslo 500g

Technologický potup:

Zralá zdravá rajčata omyjeme, osušíme a rozmixujeme. Přidáme pomazánkové máslo, sůl, jemně nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Hotovou pomazánku necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

tn_obrazek_11350.jpg

tn_obrazek_11349.jpg

tn_obrazek_11348.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑