Řízky a bramboráky provoněly naší školu
V měsíci v květnu jsme si připravili slavnostní menu, protože někteří naši žáci budou na začátku června konat závěrečné zkoušky a proto si mohli vybrat svoje nejoblíbenější jídlo. K obědu se podával kuřecí vývar s kapáním a játrovými knedlíčky, smažený kuřecí řízek a bramborová kaše. Další týden jsme si pochutnávali na hovězím vývaru s domácími nudlemi a na bramborácích plněných kysaným zelím a uzeninou.
Ilona Středová
Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem
Suroviny:
Bramboráky
Brambory 6 ks
Česnek 4 stroužky
Vejce 2 ks
Hladká mouka - dle potřeby
Sůl- dle potřeby
Pepř mletý - dle potřeby
Majoránka – dle potřeby
Olej – dle potřeby
Směs:
Cibule 2 ks
Sterilované bílé zelí - 1 sklenice
Uzené maso 500 g
Cukr – dle potřeby
Hladká mouka - 1 lžíce
Kmín
Olej
© 2025, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing