Řízky a bramboráky provoněly naší školu

V měsíci v květnu jsme si připravili slavnostní menu, protože někteří naši žáci budou na začátku června konat závěrečné zkoušky a proto si mohli vybrat svoje nejoblíbenější jídlo. K obědu se podával kuřecí vývar s kapáním a játrovými knedlíčky, smažený kuřecí řízek a bramborová kaše. Další týden jsme si pochutnávali na hovězím vývaru s domácími nudlemi a na bramborácích plněných kysaným zelím a uzeninou.

Ilona Středová

Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem

Suroviny:

Bramboráky                                                                                                                               

Brambory  6 ks

Česnek  4 stroužky

Vejce  2 ks

Hladká mouka - dle potřeby

Sůl- dle potřeby

Pepř mletý - dle potřeby

Majoránka – dle potřeby

Olej – dle potřeby

Směs:

Cibule   2 ks

Sterilované bílé zelí - 1 sklenice

Uzené maso   500 g

Cukr – dle potřeby

Hladká mouka - 1 lžíce

Kmín

Olej

tn_obrazek_21370.jpg

tn_obrazek_21369.jpg

tn_obrazek_21368.jpg

tn_obrazek_21367.jpg

tn_obrazek_21366.jpg

tn_obrazek_21365.jpg



© 2025, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑